Kedves látogatónk! Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb működésért. A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ.

Nemcsak a gyerek, hanem a szülők is beszoknak!

2020. 09. 03. 00:00:00

Beszokunk!!! Sok kérdést kaptam ebben a témában, így egy kis szösszenet erről.

Igen Kedves Anyukák, Apukák! Nemcsak a gyerek, hanem a szülők is beszoknak!

Miért?


Mert az egyetlen kicsi gyermekük, az ő szeme fényüket oda kell adni "valahová" egy "olyan helyre" ahol és amiben meg kell bízni, időre oda kell érni és rajta kívül még legalább 10 ugyanilyen KINCS van ezen a helyen, és embernek a gondjaira bízva!

Mi ez a hely? Hát, kérem ez az óvoda!

Az első időkben a felkelés, a rendszeresség gyakorlása, a szervezett étkezés, a WC megtalálása és sorolhatnám még mennyi rémisztő dolog történik mindannyiunkkal.

KÁOSZ a köbön az óvoda! Mi lesz ebből?

Az a nő, aki kedvesen mosolyog, ám igen hangosan beszél, ő az óvó néni, aki alkalmazkodik a gyermekek mindenkori hangszínéhez, ő bizony az, akinek a gondjára bízzuk a KINCSÜNKET :-)

Ismerős érzések ugye!?!


Kedves szülők!
- Nagyon fontos, hogy bízzatok a gyermeketekben, mert ők sokkal rugalmasabbak, mint TI,
- ha sír az elválásnál, ne essetek kétségbe, hiszen minden gyermeknek jó otthon és a szüleivel,
- az óvoda bármennyire jó is, nem az a dolga, hogy otthoni körülményekben legyen a gyermek, hanem hogy felkészüljön a külvilágra, tanulásra és az emberekre, akikkel ebben az időszakban tanul meg bánni játék formájában,
- amikor azt kérik az óvónők, hogy időre menjetek, az azért van, hogy a gyermek zökkenőmentesen be tudjon olvadni a csoportba (gondolj bele: léptél már be késve valahová?!).

Ági

Tartalomhoz tartozó címkék: gyermek Ősz
Az oldal tetejére