Kedves látogatónk! Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb működésért. A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát. További információ.

Turmalin

Címszavakban: belső béke, beteljesedés, középpontba állít, félelem, bánat, kreativitás, családi kapcsolatok, szeretet, szerelem, szexualitás, szívcsakra, hormonok, máj, anyagcsere, emésztés javítása, idegrendszer, megértés, szeretet, kommunikáció, bölcsesség, vese

Hatása: Testi - Lelki - Szellemi szinten

A rendíthetetlen belső békéd és önbeteljesedésed köve. Ha úgy érzed letértél a számodra kijelölt úttól, vagy nem vagy boldog az életedben maradéktalanul, akkor válassz magadnak egy turmalin kövecskét. Középpontodba állít. Viselheted ékszerként, marokkőként vagy a megfelelő meditációs csakrakőként. Nagy energiájú kő.

Különböző színeik szerint használják őket, általában a félelemmel, bánattal és az érelmeszesedéssel szenvedőknek segítenek, a mozgás és egyensúlyzavarok esetében is, javítják az immunrendszert és a hormontermelést.
Külső hatásoktól megtisztít, érzelmeket, barátságossá és élénkké teszi.


Barna turmalin: az alsó csakrák, gyökércsakra köve. Fokozza a segítőkészséget és kreativitást, erősíti a családi kapcsolatokat, a viszályokat rendezi. Erősíti a kézügyességet és kreatívvá tesz. Serkenti a bőr regenerálódását.

Paraiba turmalin: a szeretet köve, szerelemhozó. Segítségével megnyílnak a szívcsakrád blokkjai, lehetővé válik, hogy szeress, és engedd, hogy szeressenek. Serkenti a hormonokat és a máj működését.

Többszínű turmalin: segít a harmónia megteremtésében. Élénkíti a környezetet és az álmokat. Harmonizálja az anyagcsere és az idegek működését.

Görögdinnye turmalin: zöld turmalin vörös színű maggal. A megértést közvetíti. A szeretetet és barátságot erősíti, enyhíti a félelmet a társas kapcsolatoktól. Segyti a beilleszkedést. Erősíti a szívet, segít a bénulásokon és a szklerózis multiplexben szenvedő betegeknek is sok életerőt közvetít.

Fekete turmalin: oldja a kommunikációs blokkot, oldottá tesz. Enyhíti a stresszt, segít a pihentető alvásban. Enyhíti a test bármely tájékán fellépő fájdalmat, a feszültségek enyhítésében és a hallójárat betegségeit is gyógyítja.

Ibolya turmalin: a bölcsesség hozója. Harmonizálja az idegrendszert, nyugtatja a légzést, a tüdőt és agyat energiával tölti.

Kék turmalin: Megszünteti a bánatot, feloldja a gátolt érzelmeket. Nyitottá tesz a világra. Szabályozza a vízegyensúlyt, serkenti a vese működését, segíti a nyaki fájdalmak elmúlását.

Sárga turmalin: Boldoggá, elégedetté varázsol. Önbizalmat közvetít. Pozitív világnézetre hangol. Élénkíti az érzékelést és az idegekre is nyugtató hatással van.

Vörös turmalin: kedvessé, barátivá teszi a légkört körülötted. Fokozza a szexualitást, oldja az örömökben érzett félelmeket. Erősíti az idegrendszert, jótékony hatással van a májra, lépre, szívre, és aktivizálja a nemi szervek működését is.

Zöld turmalin: a szívcsakra köve, megnyitja, energiával tölti fel, harmonizálja. Segít megtalálni a csodás pillanatokat az életben. Méregtelenít és erősíti a szívet. Fájdalomcsillapító, görcsoldó.

Turmalinkvarc: tisztázza a benned dúló lelki konfliktusokat, akár önmagaddal, akár szeretteiddel kapcsolatos érzelmek is ezek. Vitalitással tölt fel, élénkít, mentális képességeidet is pallérozza. Segíti a tested, lelked tisztulását. pozitív energiái jótékonyan hatnak a hegek gyógyulására.


Csillagjegyei

 

Válassz csillagjegynek megfelelő ásványból készült karkötőt, magadnak vagy szerettednek. >>>


Csakrái

 


(Felhasznált irodalom: Komlóssy Vera - Kristálygyógyászat- és terápia)

Az oldal tetejére